NEMA HRVATSKIH DRŽAVLJANA

Katalonci otkrili detalje nesreće u kojoj su poginule studentice

21.03.2016 u 12:43

Bionic
Reading

Sedam od trinaest studentica poginulih u nedjelju u nesreći autobusa u Španjolskoj dolazi iz Italije, dvije su Njemice, po jedna Rumunjka, Francuskinja, Uzbekistanka i Austrijanka, objavile su u ponedjeljak regionalne vlasti Katalonije gdje je došlo do tragedije

'Italija je u žalosti jer sedam žrtava dolazi iz Italije, dvije su njemačkog državljanstva, po jedna rumunjskog, francuskog, uzbekistanskog i austrijskog', izjavio je na katalonskom radiju direktor odjela unutarnjih poslova Katalonije Jordi Jane

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u nedjelju da među žrtvama autobusne nesreće nema hrvatskih državljana.

Djevojke su bile u dobi od 19 do 25 godina, a 'neke od njih nisu bile vezane sigurnosnim pojasom u trenutku nesreće. Poginule su zgnječene između autobusa i kolnika', istaknuo je Jordi Jane.

Svih 56 putnika u autobusu bili su studenti katalonskih sveučilišta u okviru europskog programa razmjene Erasmusa, rekao je načelnik katalonske policije Jordi Jane na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Vozač unesrećena autobusa, kojega je u nedjelju ispitala policija, nalazio se u ponedjeljak na intenzivnoj njezi zbog ozljede prsnog koša.

Autobus je u nedjelju ujutro naglo skrenuo i prešao na suprotni kolnik autoceste te se pri punoj brzini frontalno sudario s drugim vozilom iz suprotnog smjera, u kojemu su vozač i suvozač ozlijeđeni. Vozač autobusa je testiran na alkohol i narkotike i nalazi su negativni.