Svijet RADNI POSJET SARAJEVU

Tihić s Kosor o dobrobiti butmirskog paketa

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor na kraju radnog posjeta Sarajevu u utorak je o stanju u BiH odvojeno razgovarala s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem i visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inzkom

SARAJEVO - Kosor i Inzko nakon sastanka nisu davali izjave, a Tihić je novinarima objasnio kako su on i Kosor razgovarali kao predsjednici dviju stranaka članica Europske pučke stranke (EPP). Izvijestio je hrvatsku premijerku o stajalištima SDA glede pregovora o ustavnim promjenama u BiH u kojima posreduju američki diplomati i diplomati Europske unije.

Predsjednik SDA drži kako su SAD i EU čelnicima u BiH u tzv. butmirskom paketu i nekim njegovim izmjenama ponudili dobro rješenje koje bi trebalo biti prihvatljivo za sve.

"Riječ je o korektnu rješenju u kojemu ne gube ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci. Svi dobivamo iako ne onoliko koliko bismo htjeli", ocijenio je Tihić.

Komentirajući odnose BiH i Hrvatske i otvorena pitanja, Tihić je kazao kao i SDA i HDZ žele da se ona što prije riješe te da se za to i zauzimaju.

"Nema razloga da ta pitanja godinama stoje neriješena", zaključio je Tihić.

Predsjednica hrvatske vlade u večernjim je satima iz Sarajeva otputovala u Zagreb.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još