Svijet NOVA KARIJERA

George W. Bush debitirao kao motivacijski govornik

Bivši američki predsjednik George W. Bush debitirao je kao motivacijski govornik na poslovnom seminaru održanom u ponedjeljak u Fort Worthu, u Teksasu, srdačno pozdravljen od oko 11.000 sudionika.

Bush se u 20-minutnom govoru osvrnuo na svoje predsjedništvo, te govorio o tome kako je potraga za popularnošću rasipanje energije, izvijestio je lokalni dnevni list Fort Worth Telegram. "Tako je jednostavno u životu loviti popularnost, no popularnost je kratkotrajna, ona nije stvarna", rekao je Bush na seminaru "Postanite motivirani!", koji organizatori reklamiraju kao "spektakularnu predstavu, punu akcije, zvijezda i zabave, koja ispunjava energijom".

Bush je osobno iskusio uspone i padove popularnosti kao predsjednik, od gotovo 90 postotne u mjesecima nakon terorističkih napada 11. rujna 2001., do samo 31 posto na odlasku iz Bijele kuće u siječnju ove godine, prema anketama CNN/ORC-a. Organizatori događaja nisu htjeli otkriti koliki je bio Bushev honorar, no bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani je primio 100,000 dolara za sličan govor na istom seminaru prije dvije godine.

"Svakog pojedinog dana, bila mi je čast biti vam predsjednikom, te s poštovanjem i dostojanstveno obnašati dužnost", rekao je Bush na skupu, ističući kako mu je vjera u Boga igrala važnu ulogu kod donošenje odluka. "Iz osobne perspektive, ne vidim kako možete biti predsjednik bez oslanjanja na Svemogućega", kazao je. Na seminaru u Fort Worthu govorio je i državni tajnik u prvom Bushevom mandatu, Colin Powell, koji je odao priznanje bivšem predsjedniku za povećanje sigurnosti Amerike nakon 11. rujna.

Organizatori seminara "Postanite motivirani!" u San Antoniju, u Teksasu 2. prosinca, na web stranici tvrtke reklamiraju Busha kao glavnog govornika.

Ulaznice se prodaju po cijeni 4.95 dolara za pojedinca i 19 dolara za skupinu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još