Svijet ŠVERC CIGARETA

Đukanović tuži talijanskog državnog odvjetnika

Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović kazao je da se protiv njega ne vodi nikakav sudski postupak u Bariju zbog sudjelovanja u krijumčarenju cigareta

Govoreći u parlamentu, u okviru "premijerskog sata", Đukanović je kazao kako se tvrdnje da je Crna Gora zemlja organiziranog kriminala ne podudaraju s ocjenama europskih dužnosnika, te da je vlada predana borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

"Riječ je o globalnom problemu, a Crna Gora protiv njega se bori i u okviru svoje države i regionalnom saradnjom", naveo je Đukanović.

Odgovarajući na optužbe čelnika Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojevića da se Đukanović pred talijanskim sudom u Bariju pozvao na imunitet, zbog čega je taj sudski postupak i arhiviran, crnogorski premijer to je nazvao "notornom laži".

"Protiv mene se ne vodi nikakav postupak u Bariju i nisam optužen. Nikad se nisam pozvao na imunitet, a ako se pokaže da sam se ikad pozvao na njega, spreman sam odmah dati ostavku", istaknuo je Đukanović.

Najavio je da će pokrenuti postupak protiv talijanskoga državnog odvjetnika u Bariju, koji je priopćio da je zbog imuniteta predsjednika crnogorske vlade odustao od istrage protiv njega.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još