ZBOG GAŠIĆEVOG GAFA

Srbijanski novinari Vučiću: Odluči jesi li čovjek ili vol!

22.12.2015 u 16:00

Bionic
Reading

U devet gradova Srbije jučer navečer održani su skupovi pod nazivom 'Novinari na kleče - predsjedniče Vlade, održite obećanje' koji ima cilj podsjetiti srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na obećanje kako će razriješiti dužnosti ministra obrane Bratislava Gašića koji je seksističkom rečenicom uvrijedio novinarku B92, a samim time i sve novinare u zemlji

Podsjetimo, Gašić je prije mjesec dana izjavio kako 'voli novinarke koje lako kleknu' što je izazvalo revolt javnosti, nakon čega je Vučić obećao smjenu ministra. Predsjednik Vlade Srbije još nije smijenio Gašića već je, štoviše, Gašić danas organizirao svečani prijem u Domu garde povodom novogodišnjih i božićnih blagdana na koje je pozvao i novinare

Predstavnici sedme sile s građanima pak već dva tjedna prosvjeduju ispred zgrade Vlade zbog Gašićevog gafa. 'Tražimo poštovanje elementarne političke pristojnosti. U ime novinarki poručujemo kako nas baš briga sviđamo li se ministru', izjavila je novinarka Jovana Gligorijević poručivši Vučiću da bude dosljedan u svojim izjavama.

Sličnu poruku premijeru uputila je i novinarka Tamara Skroza koja je podsjetila Vučića na narodnu izreku kako se 'volovi drže za rogove, a čovjek za riječ', poručivši mu da se odluči tko je.
Na prosvjednom skupu čuli su se i zahtjevi da se Gašiću oduzme utjecaj koji ima u stranci obzirom na Vučićevu izjavu na skupu Srpske napredne stranke u Novom Sadu kako će se 'naći neko mjesto za Batu u stranci'.