MEDIJI I IZBJEGLICE

Tomašić u EU parlamentu napala The Sun

15.12.2015 u 14:24

Bionic
Reading

Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu održala je govor na temu uloge medija i novinara u izbjegličkoj krizi

Naglasila je da u vremenu krize novinarski posao dobiva dodatno na značaju, a mediji i njihova profesionalnost postaju esencijalni za društvenu stabilnost i mir. I najmanja neprofesionalnost u takvim kaotičnim okolnostima može se pretvoriti u iskru koja će zapaliti plamen nesnošljivosti i nasilja.

'Mađarsku novinarku koja je prije nekoliko mjeseci bacila na tlo jednog od migranata europska je javnost s pravom osudila. Mislim da isto moramo učiniti i s britanskim The Sunom koji je objavio neprovjerenu priču koja je mogla ozbiljno naštetiti ugledu Hrvatske', naglasila je Tomašić.

Konstatirala je da Hrvatska nema logistiku da se dugotrajno nosi s krizom ovolikih razmjera, ali naši policajci, vojnici i građani zasad i više nego dobro saniraju posljedice tuđih neodgovornosti i političkih promašaja.

'Na tome im se treba zahvaliti, a ne ih lažno optuživati pa ovim putem pozivam kolege zastupnike da mi se pridruže u osudi ovakvog novinarskog neprofesionalizma danas dok je još uvijek riječ o iznimci jer bi već sutra takvo opasno ponašanje mogli postati pravilo', zaključila je Tomašić.

408154 ,408554 ,408234 ,405012