VELEPOSLANIK RH U PODGORICI

Dokumenti o granici na Prevlaci uskoro u Haagu

26.10.2009 u 14:17

Bionic
Reading

Crna Gora i Hrvatska će uskoro Međunarodnom sudu u Hagu predati dokumentaciju u vezi s rješavanjem graničnog pitanja na poluotoku Prevlaka kod Herceg Novog

Hrvatski veleposlanik u Podgorici Petar Turčinović, kako su prenijeli podgorički mediji, objasnio je da će tim dokumentom dvije države na Međunarodni sud u Haagu prenijeti pravo da donese odluku o Prevlaci. Turčinović je pozitivno ocijenio dosadašnju suradnju Crne Gore i Hrvatske u vezi s Prevlakom.

List Pobjeda prenio je informacije iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore prema kojima se na rješavanju pitanja Prevlake 'ozbiljno radi'. Na Prevlaci, prema ranijem dogovoru Hrvatske i bivše Savezne Republike Jugoslavije, vlada poseban režim upravljanja koji će ostati do konačnog rešenja.

I crnogorski i hrvatski dužnosnici su više puta izjavili da takav režim na Prevlaci 'odlično funkcionira'. Premijeri Crne Gore i Hrvatske, Milo Đukanović i Ivo Sanader, ranije su se dogovorili da se definitivno rešenje za Prevlaku prepusti Međunarodnom sudu u Haagu.