'NIJE MALA STVAR'

Vučić: Preteći ćemo Hrvatsku, velesilu po broju autocesta

09.12.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je danas brojne projekte u području infrastrukture te dodao da će Srbija krajem 2016., a najkasnije početkom 2017. imati više kilometara autocesta od susjedne Hrvatske

'U ožujku 2017. Srbija bi trebala prvi put po broju kilometara autocesta preteći Hrvatsku, velesilu po pitanju broja autocesta. To nije mala stvar za našu zemlju', istaknuo je Vučić na predstavljanju Knjige infrastrukturnih projekata Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture.

Ponovio je da će Koridori 10 i 11 biti završeni u 2017. i istaknuo da se osim toga radi na modernizaciji pruge, izvijestio je Tanjug.

Premijer Vučić rekao je da je 2015. bila teška i vanjskopolitički i ekonomski, ali da je Srbija završava s daleko nižim deficitom nego što je planirano te sa smanjenom stopom nezaposlenosti, prenosi B92.

Podsjetimo, kineski premijer Li Keqiang najavio je krajem studenog izgradnju brze pruge između Srbije i Mađarske. Rekao je da bi radovi trebali biti završeni za dvije godine te da će ova pruga biti veza koja će upola skratiti vrijeme putovanja od Beograda do Budimpešte.