MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Redford, Gore i Schwarzenegger o klimi na 'Summitu gradonačelnika' u Parizu

30.11.2015 u 08:52

Bionic
Reading

Robert Redford, Arnold Schwarzenegger i Al Gore sudjelovat će uz stotine gradonačelnika iz svijeta summitu gradonačelnika koji se u petak organizira u pariškoj gradskoj vijećnici u sklopu međunarodnog summita o klimi, objavila je u ponedjeljak gradska uprava Pariza

Približno 900 osoba očekuje se na tom summitu koji suorganiziraju gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo i Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka i posebni izaslanik UN-a za gradove i klimatske promjene.

Američki glumac i redatelj Robert Redford bit će jedan od govornika prisutnih u ime nevladine organizacije za okoliš Vijeća za obranu nacionalnih resursa.

Glumac i bivši guverner Kalifornije Schwarzenegger zastupat će 'R20', nevladinu organizaciju za klimu koju je osnovao.

Nekadašnji američki potpredsjednik i aktivist za okoliš Al Gore zastupat će 'The Climate Reality Project' koji traži da se donese sporazum o klimi u Parizu.

Brojni gradonačelnici su već najavili svoj dolazak, dodaje se u priopćenju gradske uprave Pariza, primjerice čelni ljudi Barcelone, Santiaga, Rio de Janeira, Sydneyja, Montreala, Los Angelesa, Chicaga, Istanbula, Stockholma, Dakara, Madrida, Berlina, Johannesburga i Seula.

Međunarodna konferencija o klimi, COP21, počinje u ponedjeljak u Parizu i traje do 11. prosinca.