TVRDI RUSKI VELEPOSLANIK U FRANCUSKOJ

Spašen ruski pilot kojega je srušio turski F-16

25.11.2015 u 09:57

Bionic
Reading

Jednog od dva ruska pilota koji su se katapultirali iz aviona koji je oborila Turska pronašla je sirijska vojska i sada ga vodi u rusku bazu u Siriji, dok je drugi ranjen prilikom spuštanja nakon čega su ga ubili džihadisti u toj oblasti, izjavio je u srijedu ruski ambasador u Francuskoj Aleksandar Orlov

'Kada je avion oboren, oba pilota su se katapultirala iz letjelice, od kojih je jedan najprije ozlijeđen kada se spustio padobranom, a potom su ga na zemlji divljački ubili džihadisti koji su se nalazili u toj oblasti', rekao je on za radio 'Europe 1'.

Drugi je pilot, kako je objasnio, uspio pobjeći i, prema najnovijim informacijama, spasila ga je sirijska vojska i odvela prema ruskoj bazi. Glavni stožer ruske vojske objavio je u utorak navečer da je jedan od pilota ubijen iz automatskog oružja na zemlji nakon što je zrakoplov oboren, dok o drugom pilotu nije iznio nikakve podatke.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povrijedio zračni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo obrane ističe da ruski avion nije narušio turski zračni prostor.