VOJNA OFENZIVA

U sukobima u Pakistanu ubijena 41 osoba

23.10.2009 u 14:33

Bionic
Reading

U bombaškim napadima u Pakistanu u petak je ubijeno 26 osoba dok je u vojnoj ofenzivi u Južnom Waziristanu ubijeno 13 militanata i dvojica vojnika

Bombaš samoubojica ubio je sedam i ranio 14 ljudi pred industrijskim pogonom pakistanskih zračnih snaga u istočnoj pokrajini Punjabu, priopćila je policija.

Napadač koji je došao na biciklu detonirao je eksploziv na nadzornoj točki kod aeronautičkog kompleksa u gradu Kamri. Dvoje poginulih bili su pripadnici pakistanskih zračnih snaga dok su ostali bili civili.

Nekoliko sati nakon samoubilačkog napada daljinski upravljan automobil bomba eksplodirao je ispred restorana u Peshawaru, prijestolnici pakistanske sjeverozapadne granične pokrajine koja je jedno od uporišta militanata.

U eksploziji nitko nije ubijen ali je devet osoba ranjeno, priopćeno je iz bolnica.

Pakistanske televizijske postaje su izvijestile da je jedan civil poginuo u petak kada je na tržnicu u gradu Kohatu ispaljena raketa iz ručnog bacača a u ekploziji mine u regiji Mohmand uz granicu s Afganistanom poginulo je najmanje 18 civila u autobusu koji ih je vozio na svadbu.

Pakistanska vojska je u petak priopćila da je u poslednjim sukobima ubijeno 13 militanata, među kojima su šestorica uzbečkih boraca povezanih s Al Kaidom. U sukobima su ubijena dvojica vojnika a sedmorica ranjena.