PORUKA SVETOG OCA

Papa Franjo napade u Parizu ocijenio kao Treći svjetski rat

14.11.2015 u 14:18

Bionic
Reading

Papa Franjo nazvao je sinoćnje terorističke napade u Parizu nedjelom koje dokazuje njegovu više puta istaknutu tezu da je već započeo Treći svjetski, dodajući kako suosjeća s obiteljima ovog, kako je naglasio, ‘nečovječnog’ napada

U jutrošnjem telefonskom razgovoru za televizijsku mrežu Talijanske biskupske konferencije TV2000 papa rimokatolički poglavar je kazao kako je ‘blizak s svim ljudima u Francuskoj, posebice s obiteljima poginulih i ranjenih te kako moli za sve njih’.

‘Suosjećam sa stradalima i vrlo sam tužan. Ne razumijem, jer je teško razumijeti takve postupke’ izjavio je Sveti Otac dodajući kako ne postoji vjersko ili ljudsko opravdanje za ovakve napade.

Podsjetimo, papa Franjo je prigodom lipanjskog posjeta Sarajevu izjavio kako se u dijelovima svijeta trenutno vodi Treći svjetski rat te se, u kontekstu globale komunikacije, doživljava prava ratna klima, pojasnivši kako pojasnivši kako ‘postoje neki koji bi namjerno htjeli stvarati i izazivati takvu klimu, posebno oni koji nastoje izazvati sukobe među različitim kulturama i civilizacijama, te oni koji smišljaju ratove kako bi prodavali oružje’.

‘To je plan koji uvijek nailazi na protivljenje čovjeka i zloga. Tako i u našemu vremenu težnja za mirom i trud oko njegova postizanja sukobljavaju se s činjenicom da se u svijetu trenutačno vode toliki oružani sukobi’ istaknuo je papa Franjo prigodom pastoralnog puta u Sarajevo proteklog ljeta.