IGRICA

I BiH svoga Busha ima: Iscipelarite Dodika!

24.12.2008 u 12:36

Bionic
Reading

Nakon američkog predsjednika Georgea Busha, na metu trenutačno jedne od najpopularnijih internetskih igrica, one gađanja cipelom, došao je i premijer Republike Srpske i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik

BANJA LUKA - Po uzoru na igricu osmišljenu nakon nedavnog incidenta u kojem je irački novinar Al Zaidi cipelama gađao američkog predsjednika Busha prigodom tiskovne konferencije u Bagdadu, bosanskohercegovački internetski portal bhraja.co.ba napravio je sličnu igricu u kojoj posjetitelji cipelama gađaju Dodika.

'Ako političarima ne možete ništa, možete im barem u virtualnom svijetu', istaknuo je autor igrice. Nakon završetka 'cipelarenja' premijera RS-a u internetskoj igrici slijedi himna BiH s izmišljenim tekstom 'Bosno mila mati, Hercegovino. Ti ćeš vječno zemlja biti'.

Srpski čelnik Dodik u svojemu entitetu uživa simpatije najvećeg broja građana, dok ga se istodobno u većinskom bošnjačkom dijelu BiH smatra najvećim neprijatelj države BiH. Strani diplomati Milorada Dodika i Harisa Silajdžića kao neprestane rivale u sukobima smatraju najodgovornijima za zastoje u reformama u državi i na njezinu europskom putu. Stoga ne bi bilo iznenađenje da u Banjoj Luci osvane i igrica 'cipelarenja' Silajdžića.