Svijet JAVIER SOLANA:

Izrael je bliži EU-u od Hrvatske

  • Autor: Hina
  • 21.10.2009 18:07:54
  • 21.10.2009 18:04:03

Izrael ima bliskije veze s Europskom unijom nego Hrvatska koja je službeno kandidatkinja za članstvo, rekao je u srijedu visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

"Izrael je, dopustite da kažem, član Europske unije i bez članstva u institucijama", rekao je i dobio topao pljesak na konferenciji poslovnih i političkih čelnika u Jeruzalemu. "On je član svih programa..."

Nijedna zemlja izvan (europskog) kontinenta nema taj tip odnosa koji Izrael ima s Europskom unijom", dodao je Solana i naglasio izraelsko sudjelovanje u EU-ovim istraživačkim i tehnološkim programima.

"Ne vidim ovdje hrvatskoga predsjednika", rekao je Solana i pogledao po publici. "Ali kad ga nema, moram vam reći, on jest kandidat da postane dio Europske unije, ali vaši današnji odnosi s Europskom unijom snažniji su nego hrvatski", rekao je Solana i dodao: "Ali njemu to nemojte reći".

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u posjetu je Izraelu i trebao bi u srijedu govoriti na konferenciji "Sučeljavanje sa sutrašnjicom" u organizaciji Mirovnog centra Peres.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još