U CHICAGU -17 STUPNJEVA

Dramatično spašavanje Amerikanaca od oluje

24.12.2008 u 12:01

Bionic
Reading

Zračni i cestovni promet u SAD-u i Kanadi otežan je zbog snježnih oluja i snažnog vjetra. Meteorološka služba upozorava na nevrijeme širom SAD-a, osobito u regiji Chicaga, blokiranoj olujom i temperaturama koje su se spustile na -17

CHICAGO - Sa aerodroma O'Hare u Chicagu, drugog po prometu u SAD-u, otkazano je više desetaka letova.

Drama u Marylandu

Na mnogim aerodromima širom SAD-a bilo je otkazivanja i kašnjenja, najviše u Seatlleu, zbog jakih snježnih padalina, rijetkih u toj regiji.

U obližnjem Portlandu, u Oregonu, pala je količina snijega koja nije zabilježena desetljećima. Cijela regija je paralizirana, a regionalne vlasti mobilizirale su nacionalnu gardu kako bi pružili pomoć ugroženima.

San Francisco Chonicle piše da je od posljedica nevremena smrtno stradalo 11 osoba. Tisuće kućanstava u saveznim državama Massachussetts i New Hampshire na sjeveroistoku SAD-a ostala su bez struje. U kanadskoj provinciji Nova Scotia bez struje je oko 25.000 stanovnika.

U Marylandu je zbog smrzavanja došlo do pucanja velike vodovodne cijevi, a 14 osoba koje su se našle u automobilima na cesti poplavljenoj ledenom vodom spašene su uz intervenciju helikopterima i plovila.

Američki Auto-moto savez ocijenio je da tijekom ovogodišnjih praznika putuje 64 milijuna Amerikanaca, što je oko dva posto manje nego prošle godine.