SRBIJA SPREMNA

Vučić pisao Milanoviću, nudi pomoć oko poplava

16.10.2015 u 13:39

Bionic
Reading

Premijer Aleksandar Vučić poslao je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem je izrazio žaljenje zbog poplava u Hrvatskoj i ponudio pomoć Srbije, javlja B92

'S velikim žaljenjem smo primili vijest o razornim poplavama koje su načinile veliku materijalnu štetu u Karlovcu, Zagrebu, Kostajnici, Dalmaciji i drugim dijelovima Hrvatske', navodi se u pismu premijera Vučića.

Kako navodi, Srbija je sjvesna teškoća sa kojima se Hrvatska zbog ove prirodne katastrofe suočava.

'Vlada Srbije je spremna, u koliko to smatrate potrebnim, pomoći Hrvatskoj slanjem specijalnih timova obučenih za djelovanje u izvanrednim situacijama i pruži materijalnu pomoć u obnovi poplavama uništenih područja', ističe Vučić.

Osim toga, premijer je na kraju u ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime uputio izraze suosjećanja svima koji su pogođeni ovim poplavama.

Podsjetimo, kada su prošle godine strahovite poplave poharale Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju, Hrvatska je pružila pomoć Srbiji, koja je tada bila najviše pogođena.

Nakon toga, Srbija se službeno zahvalila Hrvatskoj 'na brzoj reakciji i iskazanoj spremnosti da pomogne. Ova gesta ima dodatnu veću važnost imajući u vidu da je Hrvatska i sama suočena s poplavama na svom teritoriju'.

'Uvjereni smo da će čin iskazane solidarnosti građani Srbije znati cijeniti", dodaje se.