MISS SINALOA

S krijumčarima pala i Kraljica Latinske Amerike

24.12.2008 u 09:29

Bionic
Reading

Laura Zuniga, 23-godišnja Miss Sinaloa, države u zapadnom Meksiku uz obalu Tihog oceana, poznate po proizvodnji marihuane, zadržana je s još sedmoricom muškaraca na vojno-kontrolnom punktu Zapopan u Guadalajari, priopćila je policija

'Ona je kraljica ljepote iz Sinaloe, koja je bila u terenskom vozilu s nekoliko muškaraca i naoružanjem', rekao je glasnogovornik lokalne policije, dodajući da su policajci dobili informaciju da se regijom Guadalajare kreću krijumčari.

Loš primjer

'Nitko nije očekivao da će ova mlada žena biti u vozilu s više od deset mobilnih telefona, gomilom gotovine, pištoljima, mecima i dvije puške', rekao je glasnogovornik.

Zuniga je u srpnju osvojila titulu Miss Sinaloa i trebala je 2009. u Aziji sudjelovati na izboru za Miss svijeta. Na natjecanju u Boliviji proglašena je Kraljicom Latinske Amerike 2008.

Među uhićenim osobama su Zunigin brat i njezin dečko, koji je krijumčar droge iz Juareza, grada na granici Meksika i SAD-a.

Zuniga je policiji rekla da planirala proputovati Boliviju i Kolumbiju zbog šopinga, izjavio je šef lokalne policije Francisco Alejandro Solorio

Prilikom osvajanja titule u srpnju, bivša odgojiteljica Zuniga održala je strastveni govor o tome kako društvo mora više cijeniti žene, osobito majke.

Meksički predsjednik Felipe Calderon provodi oštru kampanju u borbi protiv krijumčara droge i lokalnih bandi, uz pomoć vojske i federalne policije. Na putu do SAD-a, kroz Meksiko prođe oko 90 posto kokaina.