Svijet LJUBITELJI ŽIVOTINJA UŽASNUTI

Stockholm se grije na mrtve zečeve

Nadležne službe gradskog poglavarstva Stockholoma svake godine ustrijele nekoliko tisuća divljih zečeva koji uništavaju travnate površine švedskoga glavnog grada, a njihove lešine, na užas skupina za zaštitu životinja, pale i koriste kao gorivo za grijanje

Gradski dužnosnik Mats Freij izjavio je da je tijekom prošle godine ubijeno 6.000 zečeva, a do listopada ove godine njih 3.000 te da će se njihovi leševi koristiti kao gorivo. 'Trebalo bi razmišljati na sljedeći način: i ljudska se tijela kremiraju i nitko zbog toga nije zgranut', rekao je Freij reagirajući na kritike.

Glasnogovornica skupine za zaštitu prava životinja Lise-Lott Alsenius postavila je pitanje je li spomenuta praksa humana i etična te predložila kastraciju i sterilizaciju kao metode za ograničavanje broja zečje populacije.

Direktor tvrtke Konvexa, podizvođača gradske uprave koji je nadležan za tu operaciju, objasnio je kako 'poput ljudskih tijela... i zečja sadrže puno masnoće, a masnoća ima istu energetsku vrijednost poput, primjerice, loživog ulja.'  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još