ZLOČIN IZ MRŽNJE

Uhićena grupa napadača na džamiju u Tomislavgradu

16.08.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Četiri osobe uhićene su nakon incidenta koji su izazvale u selu Omerovići kod Tomislavgrada. Kako je utvrđeno, oštetili su i razbili više prozorskih stakala na obiteljskim kućama i vozilima, a pred džamiju su postavili plinsku bocu

U subotu ujutro, odmah nakon napada na Bošnjake u selu Omerovići kod Tomislavgrada, policija je na području Posušja uhitila 28-godišnjeg T. P. iz Posušja ga predala na daljnje postupanje policijskim službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Kako doznaje Oslobodjenje.ba iz MUP-a herceg-bosanske županije, Policijska uprava Posušje zaprimila je dopis od Policijske uprave Tomislavgrad da se za potrebe daljnje istrage pronađu i liše slobode tri osobe koje bi se mogle nalaziti na području općine Posušje, a koje se dovode u vezu sa spomenutim događajem. Službenici PU Posušje poduzeli su sve mjere i radnje u cilju pronalaska traženih osoba te su tijekom jučerašnjeg dana na području općine Posušje oko 16 sati pronašli i priveli osobe I. R. (31), M. G. (23), I. P. (28) i J. J. (27).

Uhićenici se sumnjiče da su u subotu rano ujutro, u Omerovićima kod Tomislavgrada, mjestu u kojem uglavnom žive stanovnici bošnjačke nacionalnosti, oštetili ili razbili više prozorskih stakala na obiteljskim kućama i vozilima. Istima se, prema informaciji MUP-a herceg-bosanske županije, stavlja na teret da su pred ulaz u dvorište džamije u Omerovićima postavili plinsku bocu iz koje su pustili plin.