MESIĆ 131. NA SVIJETU

Pahor najzgodniji političar u regiji

14.10.2009 u 14:56

Bionic
Reading

Izbori ljepote su uvijek kontroverzna i nezahvalna stvar, pa je i izbor stranice Hottest Heads of State razočarao mnoge jer su među šarmantne i lijepe uvršteni likovi poput bjeloruskog predsjednika Lukašenka, koji je osvojio zavidno 12. mjesto

Na listu je uvršten i naš predsjednik Stjepan Mesić, koji nije zadovoljio estetski ukus autora te se plasirao na 131. mjesto od 172 svjetska lidera. Mesić je dobio prioritet nad premijerkom Jadrankom Kosor, iako bi među svim tim likovima ona sigurno ostvarila mnogo bolji rezultat.

Očekivano je pobijedila Julija Timošenko, ukrajinska premijerka, o čijoj smo ljepoti u svijetu politike već više puta pisali. Ipak, preostala podjela mjesta podložna je raspravi jer, primjerice, na listi nije bilo mjesta za španjolskog premijera Josea Luisa Zapatera ili pak premijera Portugala Josea Socratesa.

Također je čudno da je na listi najružniji ispao ujedno i najveći američki neprijatelj, predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong-il.

Američki predsjednik Barack Obama je na 15. mjestu, iranski Mahmud Ahmadinedžad je 48, Chavez 97, Putin 18, Merkel 109…

Od političara iz regije najzgodniji je Bamir Topi, predsjednik Albanije, koji je zauzeo 10. mjesto, Borut Pahor je 21, Boris Tadić na 26. mjestu, a Đukanović 32.

Cjelokupnu listu možete pronaći ovdje.