KONTRADIKTORNE INFORMACIJE

U eksploziji na jugu Libanona ranjena jedna osoba

13.10.2009 u 14:26

Bionic
Reading

Libanonska vojska je u utorak rekla da je jedna osoba ranjena u eksploziji granate u jednoj kući u južnom libanonskom selu Tajr Filsi u ponedjeljak

Zastupnik Hezbolaha Husein Hadž Hasan je rekao da se eksplozija dogodila u garaži jednog člana Hezbolaha i da je ranjena jedna osoba te dodao da 'žele utvrditi razloge eksplozije'.

Izrael je rekao da eksplozija u kući pripadnika Hezbolaha pokazuje da se na jugu Libanona pripremaju zalihe oružja što predstavlja kršenje primirja kojim je završen rat između židovske države i šijitske gerilske skupine 2006.

Libanonske snage sigurnosti su u ponedjeljak rekle da je u eksploziji streljiva u Tajr Filsiju, unutar područja djelovanja UN-ovih mirovnih snaga, poginulo pet osoba.

Glasnogovornica UNIFIL-a, mirovnih snaga UN-a na jugu Libanona Jasmine Buzuiane rekla je da je jedna ophodnja UN-ovih mirovnjaka s ophodnjom libanonske vojske obišla mjesto eksplozije u ponedjeljak navečer a da su u utorak istražitelji obje strane 'pregledali mjesto i okolno područje'.

'Po informacijama libanonske vojske jedna je osoba ranjena a UNIFIL nema izvješća o drugim žrtvama', rekla je glasnogovornica UNIFIL-a.