TRUMP KRITIZIRA OBAMU

SAD: Marince je ustrijelio Mohammod Youssof Abdulazeez

17.07.2015 u 10:28

Bionic
Reading

Napadač koji je jučer ustrijelio četvero ljudi u vojnim objektima u gradu Chattanooga u Tennesseeju, na jugu SAD-a,u identificiran je kao Mohammod Youssof Abdulazeez (24), američki državljanin porijekolom iz Kuvajta, javljaju američki mediji. 'Ovaj slučaj vodimo kao teroristički čin', kazao je Bill Killian, državni odvjetnik za istočni okrug Tenneesseeja. Abdulazeeza je likvidirala policija

Policija pretražuje Abdulazeezovu kuću, dok FBI istražuje motive napada. Svjedoci su izjavili da je policija iz kuće u Hixsonu, predgrađu Chattanooge, izvela dvije žene u lisicama.

Agent FBI-ja Ed Reinhold kazao je na konferenciji za novinare da je napadač otvorio vatru iz automobila Ford Mustang u 10.45 sati. Nema indicija da je Abdulazeez bio povezan s međunarodnim terorističkim organizacijama ili da su u napad bile uključene druge osobe.

Nakon pucnjave napadač se odvezao do 10 kilometara udaljenog vojnog centra, gdje je izašao iz automobila te je ubijen.

U ranoj fazi istrage, čini se da je Abdulazeez djelovao samostalno. Na svom blogu u ponedjeljak je poručio da je 'život kratak i gorak' i da muslimani ne bi trebali propustiti priliku da služe Alahu.

Kevin Emily, Abdulazeezov bivši trener u srednjoj školi, kazao je da je on bio 'odličan učenik' koji se dobro slagao sa svima. Bio je veoma skroman i pristojan, te prilično religiozan - ponekad je tijekom treninga tražio pauzu za molitvu. Prema ukupnom dojmu trenera Emilyja, nije bilo nikakvih uznemirujućih indicija po pitanju Abdulazeeza.

Ranije ove godine, uhićen je Chattanooga zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Predsjednik Barack Obama ocijenio je ovaj teroristički napad potresnim, a predsjednički kandidat Donald Trump na desničarskoj televiziji Fox News izjavio je da je došlo vrijeme da se okonča takva 'politička korektnost'.