Svijet EKVADOR

Proteklog tjedna zaplijenjene 8,4 tone kolumbijskog kokaina

  • Autor: Hina
  • 12.10.2009 8:36:23
  • 12.10.2009 8:32:02

Ekvadorska policija priopćila je u nedjelju da je tijekom proteklog tjedna u prijestolnici Quitu zaplijenila 8,4 tone kolumbijskog kokaina čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na 400 milijuna dolara.

Postrojba za suzbijanje organiziranog kriminala (ULCO) pronašla je u petak 4,3 tone droge sakrivene iza lažnog zida u jednom stanu, a početkom tjedna policija je u podrumima lažnih tvrtka pronašla 3,8 tona kokaina.

U potonjem slučaju droga je pripadala kolumbijskoj gerili iz Kolumbijskih naoružanih revolucionarnih snaga (FARC, marksistička gerila), po prvim rezultatima istrage.

U drugoj operaciji ULCO je zaplijenio 363 kg kokaina, šest brodskih motora, dvije puške i streljivo u Duranu, gradu na obali, na jugozapadu zemlje.

U selu La Mani policija je uništila laboratorij koji može proizvoditi pet tona kokaina na tjedan. To je najveći takav laboratorij koji je dosad otkriven u zemlji, ističe policija.

Dvojica bivših ekvadorskih vojnika i troje kolumbijskih civila uhićeni su tijekom tih operacija.

Ekvador dijeli gotovo 600 km dugu granicu s Kolumbijom, najvećim svjetskim proizvođačem kokaina. Njegov je teritorij baza iz koje se pošiljke droge šalju u SAD i Europu, kažu vlasti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još