CIPRAS UVJERAVA

'Analiza MMF-a opravdava odluku grčke Vlade'

03.07.2015 u 18:54

Bionic
Reading

Grčki premijer Aleksis Cipras u petak je izjavio kako analize Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) koje pokazuju da je grčki dug neodrživ opravdavaju odluku njegove vlade da odbije paket pomoći vjerovnika koji ne nude otpust dugova

U obraćanju grčkome narodu zadnjega dana kampanje prije nedjeljnog referenduma, Cipras je ponovno pozvao Grke da glasuju protiv paketa za spas Grčke te da kažu 'ne' ucjenama i ultimatumima.

'Jučer je MMF objavio izvješće o grčkom gospodarstvu koje predstavlja veliku potvrdu za grčku vladu, jer potvrđuje očigledno - da grčki dug nije održiv', kazao je Cipras.

Govoreći o jučer objavljenom izvješću MMF-a, u kojemu stoji da je grčki dug dosegnuo 176 posto BDP-a, Cipras je izrazio žaljenje što takvo stajalište MMF-a 'vjerovnici nisu nikada prenijeli grčkoj strani tijekom petomjesečnih pregovora' o nastavku financijske pomoći Grčkoj.

U govoru koji je prenosila grčka televizija kazao je i da traži smanjenje za 30 posto grčkoga duga na 'dvadesetogodišnji poček' kako bi se zajamčila dugoročnost duga njegove zemlje.