POLA WASHINGTONA BLOKIRANO

U zapovjedništvu američke mornarice nije bilo pucnjave

02.07.2015 u 22:10

Bionic
Reading

Nadležne vlasti u američkom glavnom gradu Washingtonu dale su znak za prestanak uzbune zbog pucnjave u zapovjedništvu mornarice u četvrtak ujutro zbog koje je blokirano cijelo područje, a za koju se naposlijetku ispostavilo da se nije ni dogodila

Zapovjedništvo mornarice i njegova okolica blokirani su oko 7,45 po mjesnom vremenu nakon dojave o napadu. Zapovjedništvo se nalazi oko kilometar i pol od Kongresa i 4,5 kilometara od Bijele kuće. Vlasti su dobile dojavu o pucnjavi u zgradi zapovjedništva u kojoj se 2013. dogodilo krvoproliće kad je bivši mornar Aaron Alexis ubio 12 osoba.

Policija je evakuirala zapovjedništvo, a cijela okolica blokirana je. U istragu i pregled terena uključio se Ured za domovinsku sigurnost, FBI i druge nadležne institucije od policije do vatrogasaca koji su krenuli u potragu za napadačima i mogućim opasnim predmetima.

U međuvremenu se ustanovilo da nije bilo žrtava ni štete, a naposlijetku je postalo očito da nije bilo ni napada. Uzbunu je očito izazvao netko kome se učinilo da je čuo pucnjeve.

Nekoliko sati nakon što je područje blokirano, vlasti su dale znak za prestanak opasnosti.