VRIJEME CURI

Predmeti protiv Berlusconija mogli bi u zastaru

08.10.2009 u 22:25

Bionic
Reading

Dva sudska postupka protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija koja će se nastaviti ubrzo pošto mu se u srijedu ukine kazneni imunitet, otići će u zastaru između 2011. i 2013., objavio je njegov odvjetnik Niccolo Ghedini

Predmet Mills, po imenu Berlusconijeva bivšeg britanskog odvjetnika Davida Millsa, kojega se sumnjiči da je primio mito od talijanskog premijera kako bi lažno svjedočio u njegovu korist, "treba isteći u listopadu-studenome 2011.", rekao je Ghedini, dodavši da o nadnevku nema prijepora i da su se tužiteljstvo i obrana usuglasili o računanju rokova.

"U našem je interesu da dobijemo prvostupanjsku presudu, za koju dakako želim da bude oslobađajuća. Dovoljno je da naši svjedoci daju iskaz", rekao je Ghedini, odbacivši tezu da Berlusconi pokušava izbjeći sud zbog straha od osude.

Drugi sudski postupak zbog krivotvorenja spisa o televizijskim pravima Mediaseta treba se završiti najkasnije 2013., rekao je Ghedini, dugogodišnji odvjetnik i dobar prijatelj Silvija Berlusconija.

Ghedini je kazao da će "dva do tri mjeseca proći od odluke Vrhovnoga suda o ukidanju imuniteta do nastavka suđenja u Milanu".

Usto je ponovio da, protivno optužbama njegovih protivnika, Berlusconi ne kani izbjeći suđenje, premda mu je vrijeme objektivno ograničeno zbog obveza skopčanih s dužnosti predsjednika vlade.

"Nastavit ćemo suđenje i završiti ga. Barem tako planiram kao odvjetnik", zaključio je Niccolo Ghedini.