UBOJSTVO U ŠIROKOM BRIJEGU

Osam policajaca pušteno iz pritvora

08.10.2009 u 14:53

Bionic
Reading

'Osam sudskih policajaca koji su pritvoreni pod sumnjom da su dopustili bijeg Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo Vedrana Puljića pušteni su na slobodu', rekla je tužiteljica Zapadnohercegovačke županije Vesna Ćavar na današnjoj izvanrednoj sjednici županijske skupštine

Tužiteljica Ćavar odbacila je špekulacije kako je pod pritiskom potpredsjednika F BiH Mirsada Kebe pustila iz pritvora privede pripadnike Hordi zla iz Sarajeva, piše Pincom.info

- Pritvor nije zatvor. Pritvor nije kazna. Sve privedene osobe državaljani su BiH, pa su mogli biti zadržani u pritvoru najviše 24 sata, jer sam poštivala zakon, a ne gospodina Kebu kojeg i ne poznajem, kazala je tužiteljica Ćavar. Dodala je kako tijekom ispitivanja privedenih osoba u tu prostoriju nije mogao ući nitko osim osoba koje po zakonu mogu biti prisutne ispitivanju.


Kaos na ulicama Širokog Brijega

Tužiteljica Ćavar kazala je i kako je neposredno nakon nedjeljnih nereda u Širokom Brijegu došla ispred stadiona Pecara i vidjela kako su učinjena teška kaznena djela.

Osobno je, kaže nazaočila obdukciji tijela ubijenog Vedrana Puljića.

Rekla je i kako je izdala veći broj naloga za vještačenje i zatražila izuzimanje vidosnimaka.

Tužiteljica Ćavar smatra kako svi počinitelji trebaju biti izvedeni pred sud i primjereno kažnjeni.

Zastupnike županijske skupštine je o nedjeljnim neredima izvijestio i ravnatelj županijske policije Zoran Galić, koji je još jednom ponovio da su gostujući navijači odmah po dolasku krenuli u demoliranje imovine i napad na građane Širokog Brijega.

Sprovod Vedrana Puljića

Vedran Puljić koji je u nedjeljnim neredima u Širokom Brijeguubijen iza vatrenog oružja, pokopan je danas na sarajevskom grobljuBare. Od Vedrana se oprostilo između sedam i osam tisuća građanaSarajeva.U masi se čuo plač i jauci dok je o Vedranu govorio njegovbrat Igor. 'Vedran nije bio savršen, ali je za razliku od većineimao načela kojih se čvrsto držao. I zato nisu mogli pogrešnijegčovjeka ubiti', kazao je Igor.

On je pojasnio da domaći navijači nisu sudjelovali u sukobu, jer su već bili na stadionu NK Širokog Brijega i osigurani od djela policije, pa se sukob, prema njegovim riječima, odvijao između policije i navijača Sarajeva u koji su se umješali građani Širokog Brijega braneći svoje živote i imovinu.

Galić
je naveo kako je pokojni Puljić već ranije registriran kao višestruki prijestupnik teških kaznenih djela, ali 'nije moja stvar što od nastradalog mladića sada prave heroja'.

Ravnatelj županijske policije rekao je kako je privedeno 14 osoba, njih je 11 pušteno na slobodu, uzeto je 57 iskaza, 3 video snimke policije, kao i 2 video snimke kamera NK Široki Brijeg, koje su jako koristile u istrazi, ali i pronađeno 14 čahura ( kako naknadno saznajemo radi se o čahurama pištolja).

Provodimo istragu identificiranja policijskih službenika koji su uporabili oružje. Brine me i žalost što su neki moji policajci, tijekom nereda pobjegli glavom bez obzira. Nisu branili svoje građane i njihovu imovinu. Stoga sve takve treba sankcionirati, a ranjene policajce nagraditi,zaključio je Galić.