Svijet PAPANDREOU

Novi grčki premijer će osobno voditi vanjske poslove

Novoizabrani socijalistički premijer Grčke George Papandreu osobno će voditi vanjske poslove u novoj vladi a na čelo glavnih ministarstava u utorak je imenovao je ekonomiste školovane u inozemstvu kako bi spasio zemlju od recesije

Nakon uvjerljive pobjede nad konzervativcima na parlamentarnim izborima u nedjelju čelnik grčkih socijalista, koji je rođen i obrazovan u SAD-u, reformu posustalog gospodarstva postavio je za prioritet njegove vlade.

Na mjesto ministra gospodarstva i brodarstva imenovao je 59-godišnju ekonomisticu Louku Katseli a glasnogovornika socijalističke stranke Georgea Papacontantinua za ministra financija.

Katseli je diplomirala na sveučilištu Princeton a predavala je ekonomiju na Yaleu. Također je bila savjetnik za ekonomiju Papdreuovom ocu Andreasu od 1993. do 1996. godine.

Novi ministar financija, 47-godišnji Papacontantinu, studirao je ekonomiju u Londonu i New Yorku. On je od 2004. do 2007. bio Papandreuov savjetnik nakon čega je postao glasnogovornik stranke.

Papandreu je po prvi puta uveo i ministarstvo za okoliš, energiju i klimatske promjene a na njegovo čelo postavio blisku suradnicu Tinu Birbili.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još