ZAVRŠILI PROSVJEDI U ŠIROKOM

Navijač Sarajeva snimljen s pištoljem u ruci

06.10.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Prosvjed više tisuća građana Širokog Brijega, organiziran zbog izgreda što su se u nedjelju dogodili u tome gradu, prekinut je u utorak iza podneva. Prosvjedovalo se zbog izgreda u tome gradu, koji su se događali u nedjelju, a za čije su iniciranje optužili navijače Sarajeva koji su, kako ističu, došli sijati strah i nasilje. Mostarski portal Bljesak.info u međuvremenu donosi nove fotografije nemira uoči utakmice, na kojima se vidi da su i navijači Sarajeva bili naoružani vatrenim oružjem

Prosvjed je prekinut nakon susreta prosvjednika s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije kojima je upućen zahtjev da se provede istraga.

Pobjegao ubojica Vedrana Puljića

Prosvjednici tvrde da su navijači Nogometnog kluba 'Sarajevo' počeli izgrede, ali da se ta činjenica nastoji krivotvoriti. Prosvjednici, među kojima su građani Širokog Brijega i navijači Nogometnog kluba 'Zrinjski', traže od županijskih vlasti da se provede temeljita istraga kako bi se odbacile optužbe da su domaći navijači i građani Širokog Brijega izazvali izgred.

Zapovjednik policije Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić potvrdio je kako se policiji dragovoljno predao 41-godišnji Oliver Knezović koji je priznao kako je tijekom izgreda u nedjelju pucao iz strojnice. Dodatna istraga tek treba utvrditi jesu li hici koje je on ispalio doista usmrtili Puljića.

Knezović je, prema posljednjim informacijama, pobjegao pola sata nakon ponoći iz ruku sudske policije. Policija je također potvrdila da je Knezović tijekom rata u BiH bio pripadnik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane kojom je zapovijedao haaški osuđenik Mladen Naletilić Tuta