OSUDA I ŽALJENJE

HDZ 1990. traži istragu o nasilju u Širokom Brijegu

05.10.2009 u 13:14

Bionic
Reading

HDZ 1990. najoštrije osuđuje nasilničko ponašanje navijačkih skupina nogometnih klubova u Širokom Brijegu i žali zbog tragičnih događaja, stoji u priopćenju stranke

Istovremeno, iz HDZ-a 1990. zahtijevaju od sigurnosnih službi da ispitaju sve okolnosti, pronađu sve odgovorne, organizatore i sudionike, te s izvješćem upoznaju javnost i predaju ga tužiteljstvu, prenosi agencija Fena.

Krajnje je vrijeme da se ovaj problem navijačkog nasilja na stadionima i oko njih širom BiH tretira kao nasilje i u medijima i na sudovima, jer činjenica da je netko navijač nekog kluba nikome ne smije i ne može biti olakotna okolnost.

Divljanje tzv. navijača, a zapravo huligana kojima i nije cilj sportsko navijanje, već neredi, razbijanja i tučnjave, opasno ugrožava već narušenu sigurnosnu situaciju u BiH. Odgovornost je na svim državnim institucijama da se odlučno pozabave, svaka u sklopu svojih ovlasti, ovim društvenim problemom, a i sportski klubovi snose odgovornost za ponašanje svojih navijačkih skupina.

Ako državne institucije, preko odgovarajuće zakonske regulative i represivnim djelovanjem, ne mogu spriječiti nasilje vezano uz sport, onda nema više ni razloga za postojanjem sportskih natjecanja, stoji na kraju priopćenja.