TEŽAK ŽIVOT GRČKOG MINISTRA

Varufakisov otac: Mog sina muškarci mrze, a žene vole

04.05.2015 u 10:13

Bionic
Reading

Janis Varufakis izaziva ljubomoru jer je sposobniji, rekao je 90-godišnji otac grčkog ministra financija u intervjuu objavljenom u nedjelju.

Govoreći o drugim europskim ministrima, koje nije imenovao, Giorgos Varufakis ocijenio je za list Etnos da njegova sina 'oni žele devalorizirati jer je sposoban' i dodao 'On nije poput njih. Zato ga napadaju'.

Ministar je prošli vikend neizravno priznao da je 'omražen' među svojim kolegama.

Giorgos Varufakis, koji je još predsjednik metalurške tvrtke Halivurgiki, istaknuo je da je jako blizak sa svojim sinom.

'Janis, koji je inače jako dobar momak, uvijek kaže premijeru što treba činiti i zato ga on obožava', rekao je Giorgos Varufakis.

Grčki premijer Aleksis Cipras preustrojio je prošli tjedan tim koji pregovara s međunarodnim vjerovnicima, što je protumačeno kao pokušaj da Varufakisa stavi u drugi plan jer iritira partnere u eurozoni, no njegov otac to tako ne vidi.

'Naprotiv, on je njegov tim osnažio', kaže otac Giorgos i brani stil svojeg sina, poznatog po obrijanoj glavi i raskopčanim košuljama, jeansu i omiljenom motoru.

Christine Lagarde (glavna direktorica MMF-a) ga doista voli, kao uostalom sve žene, u Europi i u Grčkoj', rekao je otac.

Varufakisova supruga Danae prošli je tjedan također stala u njegovu obranu, ali doslovno, zaštitivši ga u jednom restoranu od napada anarhista koji su ga gađali staklenim predmetima.