'GLEDAJTE U SVOJE DVORIŠTE'

Srpskog ministra iznervirala izjava Grabar Kitarović

02.05.2015 u 21:29

Bionic
Reading

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin poručio je u subotu hrvatskim dužnosnicima da, prije nego što spomenu Srbiju, pogledaju u svoje dvorište gdje će vidjeti da ima puno razloga da se bave sobom i svojom sudskom praksom, a da Srbiju ostave na miru

Vulin je to rekao, reagirajući na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o Velikoj Srbiji. Vulin je naveo da, sudeći po sve učestalijim izjavama dužnosnika Hrvatske, u toj državi nema ni većih ni važnijih problema i tema od Srbije, javlja N1

Predstavnici zemlje koja slavi dan kada je protjerala 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti trebali bi znati da ne trebaju kritizirati zemlju u kojoj se ratni zločini dokazano procesuiraju bez obzira na nacionalnost', istaknuo je srpski ministar.


Prema njegovim riječima, zločini počinjeni na Koranskom mostu, Lori, Medačkom džepu, Pakračkoj poljani u akcijama Bljesak i Oluja još čekaju da budu rasvjetljeni i kažnjeni, ali prije svega da budu priznati i osuđeni od hrvatske javnosti.

'Prije nego se zatraži od Srbije da dokazuje svoju europsku opredjeljenost neka ministar hrvatske policije najprije dokaže svoju europsku opredijeljenost tako što će osigurati poštovanje zakona i omogućiti da Srbi u Vukovaru bez straha od nasilja mogu pročitati ćirilično pismo na javnim zgradama', poručio je Vulin.

Europa, kako je istaknuo, znači poštovanje zakona i ista prava bez obzira na naciju. 'Srbija hoće graditi najbolje odnose s Hrvatskom i ne želi polemiku i sukob, ali neće šutjeti i dopustiti da joj se drže lekcije', zaključio je Vulin.