TERORISTIČKI ČIN U BIH

Upao u policiju, nasumično pucao i ubio policajca

Bionic
Reading

Jedan policajac je ubijen a dvojica su ranjena kada je naoružani muškarac u ponedjeljak navečer upao u policijsku postaju u Zvorniku u istočnoj Bosni, izvjestila je televizija Republike Srpske (RTRS)

Po prvim informacijama naoružani napadač iznenada je upao u policijsku postaju i počeo nasumično pucati na policajce koji su se tamo zatekli. Jedan policajac pritom je ubijen a još dvojica su ozlijeđena. Ostali policajci koji su odgovorili na vatru ubili su napadača.

Kako Dnevni avaz neslužbeno doznaje ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Neslužbeno se doznaje i da je napadač doša u automobilu Golf 2 crne boje te je izvadio "pumpericu" te je uz povike 'Allahu Akber' krenuo pucati.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za 'Avaz' da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku okarakteriziran kao 'teroristički napad'.

Isto su ustvrdili i ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i predsjednik tog entiteta Milorad Dodik.

"Radi se o terorističkom činu. Sve što se zbiva u svijetu dogodilo se i kod nas."Bojim se da ovo može biti početak mnogo gorih zbivanja u cijeloj BiH ", izjavio je za televiziju RS ministar Lukač koji je nakon napada otputovao u Zvornik.

Predsjednik RS-a Dodik napad je iskoristio kako bi se ponovo obrušio na tijela vlasti BiH optužujući policijske i obavještajne agencije na državnoj razini da nisu radile svoj posao jer nisu dostavile nikakve informacije o mogućem napadu.

"Nije bio nikakvih podataka o napadu i to samo govori koliko je u RS terorista-spavača", kazao je Dodik lokalnim medijima.

Dodao je kako je uvjeren da nije riječ o izoliranom činu.

"Jasno je da se radi o napadu s vjerskim i terorističkim motivima", kazao je Dodik.

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini odmah su podigle stupanj pripravnosti

Odmah nakon vijesti o napadu i indicija o mogućim motivima napadača u Zvornik su uz pojačanje iz policija Republike Srpske upućeni i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te tužiteljski tim Tužiteljstva BiH koje je zaduženo za procesuiranje slučajeva terorizma.