NOSAČI HELIKOPTERA

Hollande obećao Putinu: Ako ne isporučimo brodove, vraćamo novac

24.04.2015 u 19:42

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Francois Hollande pozvao je u petak u jednosatnom razgovoru u Erevanu, u sklopu obilježavanja stogodišnjice pokolja Armenaca, ruskog kolegu Vladimira Putina da počne s primjenom mirovnog sporazuma iz Minska za Ukrajinu

'Najbolji način rješavanja onoga što nas je zakočilo je početi s primjenom sporazuma iz Minska', rekao je Hollande na početku razgovora aludirajući na europske sankcije Moskvi.

Putin je izrazio žaljenje što odnosi Rusije s Francuskom i Europskom unijom nisu 'nažalost na najboljoj razini'.

U nazočnosti njihovih savjetnika i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, dvojica čelnika su se sastala u predsjedničkoj palači u Erevanu.

Putin je istaknuo da bi se trebalo pronaći rješenje za obnovu odnosa Rusije i EU-a. 'Po mojem mišljenju, trebali bi naći rješenje za obnovu odnosa, svima je to u interesu'.

Hollande je naglasio da su se odnosi Rusije i EU-a pogoršali zbog ukrajinske krize.

Dvojica predsjednika nisu donijela nikakvu odluku o brodovima Mistral koje je Francuska prošle godine trebala isporučiti Rusiji, ali isporuka je zaustavljena zbog ukrajinske krize.

'U pogledu Mistrala, ili će biti isporučeni, što nije naša današnja odluka, ili će se novac vratiti na način o kojem smo danas razgovarali', rekao je Hollande, dodajući da o tome još nije donesena nikakva odluka.