NEPRISTUPAČAN TEREN

Makedonija: U naletu vlaka poginulo 14 migranata

24.04.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Najmanje 14 imigranata poginulo je u kanjonu u središnjoj Makedoniji gdje je na njih naletio vlak na pruzi između Velesa i Skopja, u blizini željezničke stanice Pčinja. Lokalni mediji javljaju da je prugom u trenutku nesreće, sinoć oko 22.30 sati, hodalo oko 50 imigranata te bi broj smrtno stradalih mogao biti i veći

Do mjesta nesreće jedino se može doći pješice ili vlakom što otežava dolazak spasilačkim ekipama.

Nakon razgovora s preživjelima, makedonski državni tužitelj rekao je da većina imigranata dolazi iz Somalije i Afganistana.

U bijegu od ratova, siromaštva i represije, sve više imigranata kreće se balkanskim rutama prema Zapadnoj Europi, što je duži, ali i sigurniji put od pokušaja prelaska Mediterana pretrpanim čamcima.

Imigrante na makedonskoj pruzi udario je međunarodni vlak na liniji od grada Gevgelija do Beograda, na istoj ruti kojom se imigranti iz smjera Grčke nastoje dočepati Mađarske.

'Vozač je vidio veliku skupinu, desetke ljudi. U tom trenutku, počeo je zaustavljati vlak i uključio je sirenu, nakon čega su neki sišli s tračnica. Vlak nije mogao stati te je neke pregazio', priopćio je tužitelj.