CRNOGORAC SAŠA MARKOVIĆ

Ubijeni političar gostovao je u emisiji 'Na rubu znanosti'

17.04.2015 u 22:35

Bionic
Reading

U zasjedi u bečićkom naselju Ivanovići u petak je ubijen Saša Marković, liberal i bivši zastupnik crnogorskog parlamenta kao i parlamenta bivše Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Marković (48) je ubijen dok je automobilom prilazio obiteljskoj kući kada iz obližnje šume istrčao napadač i u njega ispalio više metaka, prenose crnogorski elektronski mediji

Istraga o ovom ubojstvu je u tijeku.

Marković je rođen je 1967. u Budvi i bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. a aktivno se bavi politikom od 1998.

Bio je jedan od najbližih suradnika Slavka Perovića i predstojnik ureda predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-2002).

Bio je i direktor nezavisnog radija 'Free Montenegro', zastupnik u Skupštini Crne Gore te u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a posljednjih godina posvetio se ugostiteljstvu i pisanju znanstvenog rada.

Saša Marković gostovao je u HTV-ovoj emisiji 'Na rubu znanosti', u kojoj je govorio o prirodi angloameričke dominacije. Voditelj Krešimir Mišak predstavio ga je kao politologa i povjesničara, magistra političkih znanosti koji je magistrirao na temu 'Kraj unipolarnog i nastanak multipolarnog svjetskog poretka - tranzicija globalne političke moći', te autora knjige 'Manifest protiv imperije - prilog istoriji američkog neoimperijalizma'.