Svijet BORBA ZA SIMPATIJE

Imigranti zauzeli crkvu u Zuerichu

  • Autor: tportal.hr
  • 22.12.2008 13:29:07
  • 22.12.2008 13:29:01

Više od 100 tražitelja azila zauzelo je crkvu u starom dijelu Zuericha u znak prosvjeda zbog odugovlačenja u rješavanju njihovih zahtjeva

Cilj mirnog zauzimanja crkve, samo nekoliko dana uoči Božića, bio je osvajanje simpatija lokalnog stanovništva.

'To je vrijeme kada ljudi očekuju humanost', izjavila je Tamara Rennaald, aktivistica grupe 'Pravo na ostanak' (Bleiberecht).

Ta organizacija priopćila je da je crkvu od petka zauzelo oko 150 izbjeglica i aktivista, te da je među njima najmanje stotinu tražitelja azila.

Izbjeglice - muškarci, žene i djeca - potječu iz Angole, Demokratske Republike Kongo, Nigerije, Jemena, Iraka, Irana, Etiopije, Somalije i još nekih zemalja.

Oni tvrde da se u drugim dijelovima Švicarske zahtjevi za azil rješavaju bez odgode, ali da vlasti Zuericha namjerno odugovlače, ne obazirući se na zakonsku mogućnost da teške slučajeve rješavaju preko reda. Izbjeglice su iznijele primjedbe i na uvjete smještaja za azilante.

Šef lokanog ureda za migrante Adrian Baumann izjavio je da podnositelji zahtjeva za azil ne ispunjavaju uvjete za ispunjavanje svojih zahtjeva i da se vlasti Zuericha strogo pridržavaju saveznih propisa o tretmanu stranih državljana.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još