RATNI VIHOR U SIRIJI

Džihadisti za samo nekoliko sati vratili izgubljeni teritorij

03.04.2015 u 07:37

Bionic
Reading

Džihadisti skupine Islamske države (IS) vratili su nadzor nad sektorima koje su nekoliko sati ranije bili izgubili u palestinskom izbjegličkom naselju Jarmuku, na jugu Damaska, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

'IS bilježi novi napredak u tom izbjegličkom logoru', javlja ta nevladina organizacija.

U četvrtak predvečer nastavile su se borbe IS-a i palestinskih boraca bliskih Hamasu uz potporu sirijskih islamističkih pobunjenika, rekao je SOHR koji dodaje da režim bombardira taj sektor.

Palestinsko izbjegličko naselje u kojemu je još oko 18.000 ljudi, smješteno je južno od Damaska, oko 7 km od središta prijestolnice.

SOHR je tijekom dana bio javio da su palestinski borci uz pomoć pobunjeničkih skupina oslobodili sektore u naselju koje su džihadisti dan ranije bili zauzeli, pri čemu je poginulo šest osoba a 17 je ranjeno.

'U logor u Jarmuku ušle su stotine terorista DAECH-a (arapska kratica za IS) uz potporu Fronte al Nusre', sirijskog ogranka Al Kaide, piše u pismu UN-ovu glavnom tajniku i predsjedniku Vijeća o kojemu je izvijestila sirijska televizija.

Prije ustanka u Siriji 2011., Jarmuk je bio utočište za oko 150.000 paslestinskih izbjeglica. Prema podacima UN-a, taj je broj pao na 18.000 Palestinaca. IS također kontrolira i veliko područje u susjednom Iraku.