BOCNUO I VUČIĆA

Milanović dijeli lekcije Srbiji: Pokažite se na Šešelju!

31.03.2015 u 12:48

Bionic
Reading

'Odluka Haškog suda da vrati Vojislava Šešelja u pritvor neće destabilizirati regiju. Hrvatsku sigurno neće destabilizirati, ako je Hrvatska uopće dio regije, a Srbija će sada pokazati je li prava demokracija ili zaista ovisi o takvim hirovima', komentirao je premijer Zoran Milanović u Saboru nakon svečanosti kojom je obilježena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO

Milanović smatra da Šešeljevo vraćanje iza rešetaka ne bi smjelo destabilizirati Srbiju ni na koji način. 'Meni je neshvatljiva izjava prema kojoj je to udar na premijera Srbije', istaknuo je Milanović i dodao da je riječ o autonomnoj odluci Haškog suda.

'Nije mi bilo jasno ni zašto je pušten iz pritvora - očito optužnica nije bila dobro pripremljena. Sve je to nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji i dovelo je na neki način srpsku vladu u tešku poziciju, što razumijem s jedne strane. S druge strane, očekivao sam jasniju reakciju prije nekoliko mjeseci', rekao je Milanović.

Napomenuo je da Tužiteljstvo ni nakon dvanaest godina, koliko je Šešelj bio u pritvoru, nije uspjelo sastaviti optužnicu.

'Vidjeli smo da Tužiteljstvo i ranije, doduše protiv nedužnih ljudi kao što je Gotovina, nije znalo obaviti svoj posao. Tada ga nije ni moralo obaviti jer nije bilo ničega', istaknuo je Milanović, dodavši da ne želi prejudicirati presudu protiv Šešelja, ali da mu je jasno kako je Šešelj među najodgovornijima za rat na prostoru bivše Jugoslavije i napad na Hrvatsku.