VELIK PREOKRET

Vojislav Šešelj mora se vratiti u Haag

30.03.2015 u 11:41

Bionic
Reading

Vojislav Šešelj morat će se vratiti u Haag, priopćeno je s Haškog suda, no ako se pita Šešelja, tako nešto ne pada mu na pamet

Žalbeno vijeće naložilo je Raspravnom vijeću da trenutno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i naredi njegov povratak u pritvorsku jedinicu suda u Scheveningenu. Nakon toga Srbija i Nizozemska opet će se izjašnjavati o Šešeljevom puštanju na slobodu, a Raspravno vijeće će ponovno procijeniti mogućnost da Šešelju bude dopušten privremen izlazak na slobodu, javlja B92.

Podsjetimo, Haški sud odobrio je puštanje Šešelja na privremenu slobodu 6. studenog 2014. zato da mu se omogući adekvatno liječenje raka jetre.

Žalbeno vijeće zapravo je usvojilo žalbu glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza koji je tražio da se poništi ranija odluka sudskog vijeća o puštanju Šešelja na privremenu slobodu.

Žalba Tužiteljstva, piše Blic, kojom se traži poništenje odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, utemeljena je na Šešeljevim javnim aktivnostima koje podrivaju osnove za njegovo privremeno oslobađanje, ističe se u podnesku.

Među tim aktivnostima navedene su Šešeljeve ponovljene izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Haag, prijetnje ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom, izjave koje su uvredljive za žrtve, kao i njegove izjave i ponašanje koji dovode u pitanje humanitarne razloge vezane za njegovo zdravstveno stanje.

Šešelj: Da vidimo kako će me Nikolić i Vučić hapsiti!

Šešelj je izjavio je da se neće dobrovoljno vratiti u Haag i da ostaje pri svemu što je govorio otkada se vratio u Beograd.

'Da vidimo kako će me sada Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić hapsiti', rekao je Šešelj za Novosti i dodao da se trenutno nalazi u središnjici Srpske radikalne stranke te da obavlja stranačke poslove.

Najavio je da će poslijepodne biti u Boru te će, kako kaže, govoriti na tribini SRS-a. 'Neka dođe policija. Ona hapsi. Ako dođe žandarmerija, oni tuku, moram čuvati leđa. Neće biti lak posao uhapsiti me', naveo je vođa radikala.