SPEKTAKL KOD STOCKHOLMA

Uhićeni osumnjičenici za pljačku helikopterom

28.09.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Uhićeno je šest osumnjičenika za prošlotjednu spektakularnu pljačku helikopterom blizu Stockholma, među kojima je i pilot, doznaje se u ponedjeljak od švedskog pravosuđa.

Uhićeno je šest muškaraca u dobi od 21 do 38 godina osumnjičenih za sudjelovanje u pljački prošle srijede, objavilo je državno odvjetništvo u Stockholmu koje vodi istragu u slučaju pljačke državne riznice.

Petorica uhićenika osumnjičena su da su izravno sudjelovala u oružanoj pljački trezora zaštitarske tvrtke u Vaestbergeu, a šesti za sudioništvo, kao pilot helikoptera koji je poslužio u pljački.

Točna svota ukradena novca u vrećema iz trezora tvrtke G4S još nije poznata, ali kako piše švedski tabloid Expressen, koji ne navodi izvor, ukradeno je ukupno 65 milijuna kruna (6,3 milijuna eura).

Oštećena tvrtka G4S ponudila je sedam milijuna kruna za svaku obavijest koja bi pridonijela uhićenju pljačkaša.

U srijedu u zoru pljačkaši su se helikopterom spustili na krov i ušli u trezor zaštitarske trvtke G4S te tako izveli jedinstvenu pljačku po scenariju dostojnu Hollywooda, ocijenili su mediji.

Pljačkaši su za nekoliko minuta izišli iz banke s vrećama novca, a nije ih omela ni policija ni 21 djelatnik u tvrtki.

Helikopter su ukrali prije pljačke i on je neoštećen pronađen nekoliko sati poslije sjeverno od Stockholma.

Policijski je akciju omela vijest o lažnoj bombi postavljenoj blizu policijskog helikoptera te zapreke oko ulaza u trezor.