KRALJ KOKAINA

Narko-boss Šarić tvrdi da mu je optužnica montirana

25.02.2015 u 21:16

Bionic
Reading

Darko Šarić, poznat kao balkanski narko-boss i kralj kokakina, odbacio je u petak pred Specijalnim sudom za organizirani kriminal u Beogradu krivnju za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Europu

“Nisam počinio ni jedno kazneno djelo koje mi se stavlja na teret ”, rekao je Šarić na početku iznošenja svoje obrane optuživši bivšu vlast u Srbiji da mu je montirala optužbe kako bi prikrila svoja djela.

“Sve optužbe montirane su kako bi bio predstavljen kao najveće zlo u Srbiji po željama bivše vlasti koja je, u stvari, prikrivala svoja djela", izjavio je Šarić s optuženičke klupe.

Prema njegovim riječima, nakon neistinitih izjava svjedoka suradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića očekivalo se da i on prizna krivnju i da optužuje ljude iz svijeta politike, prije svega iz Crne Gore, jer tadašnja vlast u Srbiji nije bila u dobrim odnosima s Podgoricom.

On je ocijenio i da suđenje ne može biti pošteno zato što su se u njega uključili političari, mediji, analitičari, te da sudsko vijeće odlučuje samo formalno.

Tvrdeći da će sa svojim odvjetnicima dokazati istinu uz pomoć materijalnih dokaza, Šarić je naveo i da je druga optužnica protiv njega za krijumčarenje 1,8 tona kokaina iz Argentine napisana zbog njegova prijateljstva s kontroverznim poslovnim čovjekom Mišom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je bio prijatelj i aktualnog srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića.

"To je obična politička priča. Sve vrijeme ucenjuju Dačića zbog slike s Mišom s ljetovanja 2008.", rekao je Šarić, nazivajući sve optužbe "smiješnim".

"Sve se to može provjeriti, to su mi oni nudili preko doušnika. Nema što mi nisu nudili za svjedočenje protiv Crne Gore i njenih političara, pa onda protiv Dačića, pa su mi nudili 10 godina (zatvora) samo", naveo je Šarić.

Osim Šarića, koji se poslije višegodišnjeg bjekstva predao 2014., na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok ih je 14 i dalje nedostupno pravosuđu i sudi im se u odstustvu.