BOŠNJAK POSTAO HRVAT ZBOG GAŽE U RIMU

Novinar u BiH optužen za računalni terorizam jer je ismijao političara

19.02.2015 u 11:35

Bionic
Reading

Urednik popularnog hercegovačkog portala Poskok.info Ivan Šušnjar završio je na sudu pod teškom optužbom za računalni terorizam, jer je ismijao Nerkeza Arifhodžića koji je preko noći promijenio nacionalnost, od Bošnjaka postao je Hrvat, samo zato da bi si priskrbio mjesto veleposlanika BiH u Rimu, objavio je Hrvatski medijski servis

Hercegovački mediji navode kako je apsurdno i farsično to što se sudi Šušnjaru zbog zezanja Arifhodžića, a ne Arifhodžiću za lažno predstavljanje, što je kazneno djelo.
Podsjećaju da je Arifhodžić ranije obnašao dužnost veleposlanik BiH u Turskoj, kao Bošnjak, a nakon odlaska u mirovinu, pismeno se izjasnio kao Hrvat da bi ga, na prijedlog Željka Komšića, Predsjedništvo BiH imenovalo veleposlanikom BiH u Rimu u hrvatskoj kvoti.

Zanimljivo je, navodi portal Depo.ba, da se Arifhodžić ovaj put za potrebe ovog sudskog postupka kod policijskog vještačenja izjasnio kao Bosanac!

Ovaj bizaran sudski postupak uslijedio je gotovo tri godine nakon što su pripadnici SIPA-e u ljeto 2012. upali u obiteljsku kuću urednika Poskoka u Posušju i iz kuće odnijeli četiri računala.

Službenici SIPA-e postupili su po kaznenoj prijavi protiv Šušnjara da je provalio u mail Denisa Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, što je Šušnjar negirao.

Urednik Poskoka tvrdi da je preko javno dostupne stranicu FAKA MAILER kreirao mail adrese s imenima Denisa Bećirevića i Amira Ibrovića, a potom s nje poslao zafrkantski mail Nerkezu Arihodžiću u kojem mu njih dvojica čestitaju na tome što je preko noći postao Hrvat i time uzurpirao poziciju koja mu po zakonu ne pripada. I to objavio na portalu.

'Nerza, care, 'ko se nad'o da ćeš se pohrvatiti u šezdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bih malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo', napisao je Arihodžiću s lažnih mail adresa poznatih političara. S FAKA MAILERA obično nakon protoka kraćeg vremena primatelju poruka dojave da je riječ o šali.

'U ovoj zemlji izgleda nije problematično ni kažnjivo uzurpirati pozicije koje pripadaju Hrvatima, ali je problem kada netko to ironizira i izvrće ruglu kao što je to Poskok učinio. Nisam znao da je u ovoj zemlji šala kažnjiva', izjavio je Šušnjar nakon što su mu službenici SIPA-e pokucali na vrata.