SANIRANJE POSLJEDICA

Apel iz makedonskog veleposlanstva: Pomozite poplavljenim krajevima

09.02.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Makedonija se već nekoliko dana bori s poplavama, nakon što je uslijed višednevnih kiša došlo do izlijevanja rijeka u dijelovima istočne i zapadne Makedonije

Iz makedonskog veleposlanstva prenose izvješće Centra za upravljanje krizama, koji navodi da se razine rijeka Bregalnica i Crne reke povlače, vojska je na terenu a Crveni križ zbrinjava stradale u poplavama.

Makedonija već prikuplja pomoć za stradale putem raznih akcija. Sakupljaju se potrebna sredstva za dezinfekciju, odjeća, hrana, pitka voda, no ono što im je sada najpotrebnije je i financijska pomoć za obnovu njihovih domova.

Veleposlanstvo Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj zbog poplava u Makedoniji, koja su pogodila područje Struge, Bitole, Prilepa, Velesa, Negotina, Strumice, Radoviša, općina Novo Selo, općina Karbinci, općina Štip, općina Češinovo-Obleševo, općina Kumanovo i Gevgelija, prikuplja financijsku pomoć za stradale u poplavama za obnovu njihovih domova. Pozivaju se svi zainteresirani građani Hrvatske da pomognu i uplate pomoć na račun broj: HR2323600001501442004, Zagrebačka banka.