OBJAVA NA ANGELUSU

Papa Franjo 6. lipnja stiže u Sarajevo

01.02.2015 u 15:48

Bionic
Reading

'Želim objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, ako Bog da ići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine', rekao je papa Franjo nakon Angelusa, u nedjelju 1.veljače, javlja katolička novinska agencija IKA

Papa Franjo pozvao je vjernike na molitvu za ovaj njegov pohod kojem je cilj ohrabriti tamošnje katolike u katoličkoj vjeri te polučio kvasac dobra i pridonio učvršćenju bratstva i mira.

Papa Franjo u nedjelju je objavio da će 6. lipnja posjetiti Sarajevo, grad mučenik sukoba na Balkanu devedesetih, kako bi ondje propovijedao mir i međureligijski dijalog, javlja Hina.

'Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine', izjavio je Papa na molitvi angelusa na Trgu svetog Petra.

'Već sad vas molim da molite da moj posjet tim dragim ljudima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima, da posije dobro i da pridonese učvršćenju bratstva i mira, međuvjerskog dijaloga i prijateljstva', rekao je Papa.

Sarajevo je u travnju 1997. posjetio papa Ivan Pavao II. koji je tada bio već narušena zdravlja. Tijekom duge mise održane na otvorenom poljski papa pozvao je na izmirenje i na oprost.

Papa Franjo u posjet Sarajevu pozvan je još prošle godine tijekom obilježavanja stogodišnjice ubojstva Franje Ferdinanda, događaja koji je bio povod početku Prvoga svjetskog rata.

To će biti njegovo drugo putovanje u jednu balkansku zemlju, s obzirom na to da je u rujnu prošle godine posjetio Albaniju.

Argentinski Sveti Otac, angažiran na reformi Kurije tijekom 2015, predvidio je desetak putovanja, no pojedinosti još nisu poznate.

Nakon turneje u siječnju po Šri Lanki i Filipinima, u srpnju će posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, a u rujnu Sjedinjene Države. Izrazio je i želju da krajem godine posjeti Srednjoafričku Republiku i Ugandu.