MERKEL UOČI 2009.

Nijemce čeka teška godina

20.12.2008 u 17:16

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u božićnoj i novogodišnjoj čestitki građane Njemačke na zbijanje redova u borbi protiv gospodarskih teškoća koje Njemačku očekuju u novoj 2009. godini

'Pred nama leži godna puna izazova', rekla je Merkel u svojoj poruci te je zaključila da je potrebno 'zbijanje redova' svih slojeva društva u prevladavanju poteškoća koje donosi sljedeća godina. Ona je ukazala i na tzv. drugi paket mjera za pomoc njemačkom gospodarstvu koji bi trebao stupiti na snagu krajem siječnja.

'Njemačka vlada je za pomoć posrnuloj konjunkturi već donijela jedan paket mjera a početkom godina stiže i drugi', rekla je njemačka kancelarka. Ona je ukazala na to da će drugi paket mjera biti usredotočen na očuvanje i stvaranje novih radnih mjesta a u tomu će prednost biti dana ulaganjima u obrazovanje, infrastrukturu te modernizaciju i uvođenje širokopojasne internetske mreže 'u sve kutke zemlje'.

'Nas je cilj da Njemačka iz krize iziđe ojačana, modernizirana i bolje pripremljena za 21. stoljeće i globalizaciju', izjavila je Merkel u svojoj audio i video poruci postavljenoj na vladinoj internetskoj stranici.
Na kraju poruke Merkel je građanima poručila da se preko praznika 'dobro odmore i da sakupe snagu'.