'BOG SE BRINE'

Erdogan: Kontracepcija bi nas mogla posušiti

23.12.2014 u 09:27

Bionic
Reading

urski predsjednik Recep Tayyip Erdogan 'izdajom' je nazvao napore usmjerene na jačanje kontrole rađanja, rekavši da bi kontracepcija mogla 'posušiti' cijelu jednu generaciju ljudi, objavili su u ponedjeljak turski mediji

Turski predsjednik to je rekao u nedjelju na vjenčanju sina jednog od njegovih najbližih suradnika, poslovnog čovjeka Mustafe Kefelija.

'Jedno ili dvoje (djece), to nije dovoljno. Ako želimo osnažiti svoj narod, treba nam dinamičnije i mlađe stanovništvo. To nam treba kako bismo Tursku doveli na razinu modernih civilizacija', rekao je pred tek oženjenim parom.

'U ovoj zemlji', protivnici 'već godinama sudjeluju u izdaji kontrole rađanja, nastojeći isušiti našu generaciju', dodao je.

'Jedno dijete je sinonim za samoću, dvoje za rivalstvo, troje za ravnotežu, a četvero za obilnost. A Bog se brine za ostalo', dodao je.

Otac četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice, Erdogan je već iznosio prijedloge o ograničavanju prava na pobačaj i pilule za sutra. No nedjeljna je izjava dosad njegova najžešća po pitanju kontracepcije.