NEZAPOSLEN I OČAJAN

Španjolac se autom zaletio u sjedište vladajuće stranke

19.12.2014 u 14:52

Bionic
Reading

Nezaposleni 37-godišnji Španjolac, bivši vlasnik tvrtke, uhićen je u petak ujutro nakon što se automobilom opremljenim s dvije plinske boce koje nisu eksplodirale zaletio u sjedište španjolske vladajuće Narodne stranke u Madridu, objavila je policija

'Jedan se muškarac zabio automobilom u pročelje sjedišta Narodne stranke u Madridu, u Ulici Genova. U vozilu su bile dvije boce butana i eksplozivna naprava' koja nije eksplodirala, izjavila je glasnogovornica madridske policije. 'Nitko nije ozlijeđen', dodala je policija.

Muškarac je bio vlasnik tvrtke koji je sve izgubio i želio se osvetiti zbog aktualne politike, naglasila je policija, čije su snage opkolile sjedište stranke šefa vlade Mariana Rajoya.

Automobil se velikom brzinom zaletio i probio stakleno pročelje zgrade te se zaustavio u lobiju tik pred čistačicom, izjavio je bivša gradonačelnica Madrida Esperanza Aguirre.

Uhićeni Španjolac stigao je u Madrid iz istočne regije Teruel, a u automobilu je uz plinske boce imao i dvije vreće industrijskog gnojiva.

Španjolska bilježi drugu najveću stopu nezaposlenosti u Europi, nakon Grčke, a gotovo polovica od 5,4 milijuna nezaposlenih u takvom su statusu već više od dvije godine - što znači da im je isteklo pravo na povlastice za nezaposlene.