STUDENTI, PRIJAVITE SE

Europski parlament traži medijske nade u Hrvatskoj

16.12.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj raspisao je nagradni natječaj za mlade medijske nade i pozvao sve zainteresirane studente da im do 18. prosinca pošalju svoje videoreportaže na zadanu temu i osvoje izvještavanje s plenarne sjednice u Strasbourgu u siječnju 2015. godine

Riječ je o cjelogodišnjem natječaju, u kojem će se u više krugova izabirati studenti koji će izvještavati s 12 plenarnih sjednica Europskog parlamenta u Strasbourgu tijekom iduće godine kao multimedijalni novinari.

Prijaviti se može svaki student bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta u dobi od 18 do 26 godina, koji svoj studentski status može dokazati indeksom, a interes za novinarstvom sjajnim jednominutnim reporterskim videouratkom na zadanu temu. Tema je za siječanj 'Najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji', pri čemu fokus mora biti na Europskom parlamentu.

Dobitnik nagrade odlazi na plenarnu sjednicu u Strasbourg na dva dana - u prvom krugu od 12. do 14 siječnja - pratiti plenarnu sjednicu Europskog parlamenta i intervjuirati jednog hrvatskog zastupnika. Pokriveni su troškovi puta i smještaja u Strasbourgu.

Europski parlament želi mladima dati priliku da izbliza vide rad Europskog parlamenta, razviju svoje profesionalne interese i prošire znanja i mrežu kontakata za svoju buduću karijeru.

Više o natječaju možete saznati i ovdje.