SUKOB S BIVŠIM PRIJATELJIMA

Šešelj skuplja potpise za smjenu Nikolića

04.12.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj potvrdio je u četvrtak da se neće dragovoljno vratiti u Den Haag i najavio da će radikali peticijom zatražiti razrješenje dužnosti srbijanskog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića optužujući ga za navodno kršenje Ustava

Šešelj je novinarima rekao i da haaški optuženik Goran Hadžić ima težak oblik tumora na mozgu i sugerirao da bi državni organi Srbije trebali pokazati humanost i pomoći Hadžiću.

Šešelj tvrdi kako je dobio službenu potvrdu da su epileptični napadi kod Gorana Hadžića 'isprovocirani tumorom na mozgu' te da o tome želi obavijestiti javnost jer 'Hadžić više nije sposoban ni za kakvo suđenje i u jako je lošem stanju'.

'U njegovom slučaju sve je neizvjesno i država bi trebala iskazati solidarnost i humanost', rekao je Šešelj

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji u sjedištu SRS Šešelj je priopćio o da će radikali organizirati potpisivanje peticije kojom će zatražiti razrješenje srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića.

'Mi ćemo pokušati skupiti 30.000 potpisa građana i uputiti peticiju u Narodnu skupštinu, a bit će nam potrebna i potpora zastupnika, makar da ih animiramo dovoljno da se povede rasprava o tome', rekao je Šešelj.

Vođa radikala obrazložio je da će Nikolićevo razrješenje tražiti jer je, navodno, povrijedio Ustav u najmanje tri slučaja, od kojih je jedan nelegalno stjecanje fakultetske diplome što je nazvao kriminalnim aktom.

'To je kriminalni akt, to je korupcija, a svaki takav akt je kršenje Ustava', ustvrdio je Šešelj, aludirajući na ranije tvrdnje medija da je Nikolić protuzakonito stekao fakultetsku diplomu.

Svom donedavnom stranačkom suborcu Šešelj zamjera i što se zaklada njegove supruge Dragice nalazi u zgradi Predsjedništva, budući je riječ o privatnoj udruzi, a Nikolića optužuje da se pretvorio i 'u glasnogovornika zaklade svoje supruge' te da je toj ulozi pretpostavio ulogu predsjednika.

'Dragica, kao supruga, po novom zakonu ima pravo na jednu prostoriju, ali ne na više njih', kazao je Šešelj na tiskovnoj konferenciji.

Srpska radikalna stranka izvanparlamentarna je stranka, a na izvanrednim izborima u ožujku ove godine osvojila je 2,1 posto glasova, ne dosegnuvši izborni prag od pet posto. Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nastala je kao frakcija radikala otcjepljenjem krila koje su predvodili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.